Allt fler människor börjar fundera över hur mycket plast en omger sig av dagligen. Speciellt när det kommer till köket. Att börja plastbanta och med det välja andra material är något som blir allt mer populärt och kanske den bästa bantningen av dem alla. 

709680-attention-keyboard (1)Många tänker otroligt mycket på hur de lever sina liv, speciellt när man omger sig av ett så stort utbud av produkter och även jobbar allt mer med stillasittande jobb att man inte hinner röra på sig så mycket som man kanske vill. Vi har tidigare skrivit om att ma ska tänka på sin hälsa genom att förnya sina produkter då de samlar på sig en mängd bakterier. Detta gäller speciellt när det kommer till ens kök. Nu när det är så inne att platsbanta är det verkligen lägligt att hänga på den trenden.

10 bästa tipsen

  • Byt stekspadarna mot annat material än plast
  • byt vattenkokaren i plast
  • nej nej för skärbrädor i plast
  • använd matlådor av glas
  • välj nappflaskor av rostfritt stål

Detta är några av de alternativ som tidningen Expressen skriver om och läser man hela får man fler bra tips på hur man kan banta sitt kök och med det börja leva lite mer hälsosamt. Det är inga svårigheter utan snarare tvärt om och kan skapa större matlust och kreativitet då man omger sig av bättre produkter.