Det handlar om att lägga in en ny vana om man ska leva ett mer hälsosamt liv, men bara för att man gör det betyder det inte att det måste bli jobbigt. Med rätt tänk och redskap kan det gå som på en dans.

2701922-hand-holding-drug-cocktailIbland kan det kännas som att man aldrig kommer att bryta sin osunda vana, och det är det enklare att laga till en onyttig middag samt strunta i den lilla löprunda, istället för att kolla ett mer hälsosamt recept eller tänka till en extra gång. Men vad man kanske måste göra då är att tänka lite långsiktigt och fundera på vad det är som man vill uppnå med sitt liv och sin kropp. För visst sak väl din kropp hålla så länge du håller? Som tur är finns det för alla latmaskar otroligt mycket enkla och snabba tips man kan ta till sig. Bara att börja dagen med lite nyttiga vitaminer, exempelvis från http://vitaepro.com/ betyder att du har alla förutsättningar för att få en bra dag – och ett längre och friskare liv.

Kom-igång-tipsen

Vad kan vara bättre än några snabba enkla – och goda tips? Tidningen Expressen tar oss med genom tipsen för att få ett lite sundare liv. Klicka på länken för att läsa tipsen i sin helhet, annars läs vår sammanfattning i punkterna nedan.

  • Ha alltid goda nyttiga alternativ hemma. Nötter, juicer och mycket frukt och grönt är perfekt.
  • Gör en deal med dig själv där du efter ett träningspass får unna dig något, som ett nytt plagg eller en lat kväll med popcorn framför en bra serie.
  • Se till att ha små mål för att sedan stämma av hur du mår.
  • Börja hårt för att sedan trappa ned, istället för att göra tvärs om. Detta för att det är enklare att vara nyttig och sträng omman vet att belöningen kommer än att ta bort goda saker för att sedan ta bort ännu mer goda saker.
  • Tro på dig själv. Vill du ha ändring så går det.
  • Lär på: på Livsmedelsverket finns bra information och även på Vårdguiden.