När det kommer till vår hälsa så är det inte bara viktigt att tänka på hur mycket man ska röra sig och vad vi stoppar i oss. Det gäller att tänka på helheten, och då är det viktigt att man även tänker på vad för prylar man omges av. För, hur fräscht är det egentligen med en gammal sliten tandborste eller skärbräda med märken i?

2336197-prepared-salads-in-takeout-containersVi människor blir allt mer medvetna om hur vi ska leva och ta hand om oss på bästa sätt. Med tanke på att tekniken och utvecklingen går framåt är det allt fler människor som kan få en bättre vardag då de klarar av mer. Allt från ögonoperationer till knäoperationer och viktjusteringar. Men, när det kommer till ens hälsa och välmående så gäller det även att lyfta blicken från sig själv och se till sin omgivning och vad man omger sig av för prylar. I en bra artikel kan vi läsa om de saker som vi borde byta ut med jämna mellanrum för att få ett lite mer hälsosamt liv.

12 ohälsosamma saker

Ska man verkligen ta itu med sin hälsa så gäller det att man tänker på helheten, och då går det inte att blunda för de prylar man omges av. Det har varit mycket prat den senaste tiden om just plast-banting, läs mer om det här, samt här för de produkter du bör byta ut. Att man ska försöka bli av med så mycket plast som möjligt, och främst då i köket. Men, det finns även mer man kan göra som att byta ut disksvampen ofta, då det är den som har flest bakterier. Vad som är viktigt är även att byta ut gammal mascara och smink, samt tänka på att byta ut en bh när den börjar bli gammal. En dålig bh kan vara roten till det onda när det kommer till ryggproblem.

Här kommer en fin video om vikten av växter!