Intresset för kost, hälsa och träning är aldrig sinande. Det är positivt att träningstrenden håller i sig, det är bra för både kropp och själ att röra på sig. Vilka träningsformer är som mest omtalade och testade just nu?

 

För den riktigt träningsintresserade är tipset att gå en pt utbildning och jobba med träning till daglig dags. Men vilka är de hetaste träningstrenderna just nu?

 

Hiking och HIIT mest inne i höst

 

I en artikel i SVT går det att läsa om vilka som är höstens hetaste träningsformer. Något som allt fler har börjat göra är att söka sig till naturen för att motionera. Det är även så att högintensiva intervallträningar, så kallad HIIT, blivit en motreaktion mot det stillasittande livet vi har framför våra skärmar under arbetstid och i hemmet. I naturen är det i stället hiking, alltså vandra runt i terräng med kängor och njuta av skogen, som är grejen. En personlig tränare som intervjuas i SVT säger att den stora träningstrenden intervallträning är perfekt för den som vill ha träningspasset överstökat men inte gå miste om känslan av att ha motionerat hårt. Det är nämligen bra träning trots att det är under kortare tid och behöver inte heller göras på ett gym. Läs mer här om heta träningsformer just nu.

 

Ett stressigt liv behöver inte prestationsträning

 

Om det är så att man redan har ett stressigt liv behöver man ju inte tillföra mer stress genom att köra stressig träning. Att i stället vistas i naturen eller köra kortare, men intensiva pass, kan vara det som blir en motvikt mot det stressiga. Så kan man finna balans i tillvaron genom att lyssna på sig själv också, inte på vad som är trendigt just för stunden. En del människor kanske vill göra av med energi medan andra behöver varva ner och träna prestigelöst helt efter sina egna förutsättningar. Läs mer här om hur du hittar träningen som passar just dig. Det kan ju vara allt från yoga till just HIIT, hiking, innebandy, badminton, löpning, skidåkning. Det gäller att känna efter så att det verkligen känns rätt för träning ska vara roligt, inte kännas som en påtvingad prestationsgrej.